fallback

Олимпийските игри са предвестник на раждането на нов Пекин

Комбинацията от разширяването на метрото на града, икономическия ръст, държавната политика и ръста на бизнеса ще допринесат за развитието на офис сектора в перифериите на града

13:08 | 06.08.08 г.
Автор - снимка
Създател

Мащабните инвестиционни проекти, което се реализират в Пекин заради провеждането на Олимпийските игри в китайската столица, се очаква да променят тотално облика на града.

Консултантската компания Jones Lang LaSalle (JLL) е изследвала инвестициите, осъществявани в момента в няколко ключови области, като транспорт, инфраструктура, както и търговски и жилищни имоти. Според изследването тези инвестиции ще положат началото на един тотално нов Пекин.

Според компанията архитектите на града и държавните институции си сътрудничат за да осигурят стимули за осъществяването на редица проекти в тези области като разширяване на мрежата от метролинии и интеграцията на търговски площи в тези нови обекти.

От компанията казват, че съществува пряка връзка между разширяването на метрото и възможностите за развитие на жилищни проекти, Комбинацията от това разширяване, икономическия ръст, държавната политика и ръста на бизнеса ще допринесат за развитието на офис сектора в перифериите на града.

Фундаментална промяна

От JLL коментират, че Пекин се намира в период на фундаментална промяна, тъй като архитектите на града започват „да предприемат по-реалистичен и проактивен подход към дирижирането на бъдещето на града“.

Олимпийските игри пък са ускорили всички тези промени. По-добрата транспортна инфраструктура в града и децентрализираните търговски мрежи ще подпомогнат икономическото развитие и ръста на населението на Пекин и ще създадат редица възможности за инвеститорите в недвижими имоти, смятат от компанията.

От 2001 до 2008 г. за изграждане на инфраструктура, развитие на транспортната система и екология в Пекин са вложени около 40,9 млрд. долара, съобщиха в понеделник от управата на китайската столица.

JLL е консултант по изграждането на проект със смесено предназначение в близост до района, където ще се проведат летните Олимпийски игри в Пекин през 2012 г. В Русия тя е консултант по подобен проект за зимните Олимпийски игри в Сочи през 2014 г., като наред с това подкрепя кандидатурата на Чикаго за домакин на игрите през 2016 г., като консултира изграждането на спортните бази и на Олимпийското селище.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:34 | 08.09.22 г.
fallback