fallback

Исковете за отнемане на ипотекирани жилища в САЩ с ръст от 120%

Общо 220 хил. жилища са били отнети от банките през второто тримесечие на годината

16:09 | 25.07.08 г.

Броят на отнетите жилища в САЩ поради неизпълнение на ипотечни кредити продължава на расте, като 220 хил. са били отнети от банките през второто тримесечие на годината, според последните данни на RealtyTrac, сайт за продажба на имоти с просрочена ипотека, цитиран от CNN.

Това е почти три пъти повече от броя за същия период миналата година.

През тримесечието са били регистрирани общо 739 714 иска за отнемане, което е увеличение от 14% в сравнение с предходното тримесечие и с 121% повече на годишна база. Това означава, че до 1 на всеки 171 домакинства в САЩ е бил отправен иск.

„48 от 50 щата и 95 от 100-те най-големи градове в страната са претърпели увеличение на годишна база в активността по отнеманията“, казва Джеймс Сакадик, главен изпълнителен директор на RealtyTrac.

Централната калифорнийска долина остава епицентърът на исковете за отнемане. Стоктън, на изток от Сан Франциско, е регистрирал най-високото ниво на искове от всички по-големи градове с по 1 иск за всеки 25 домакинства.

Ривърсайд и Сан Бернардино, които се намират на изток от Лос Анджелис, са отбелязали второто най-високо ниво, като там иск е бил отправен до всяко 32-ро домакинство. След тях се нареждат Лас Вегас, Бейкърсфийлд и Сакраменто.

Най-слаба активност при отправянето на искове е била регистрирана в Хонолулу, където е бил регистриран по 1 иск на всеки 1331 домакинства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:54 | 10.09.22 г.
fallback