fallback

Нов опортюнистичен фонд обмисля инвестиции в имоти у нас и в ЦИЕ

Той ще стартира с капитал от 50 млн. евро, като ще цели да достигне инвестиции от 500 млн. евро за пет години

13:57 | 23.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Британските инвестиционни компании Talisman Global Asset Management и Cambridge Place Investment Management (CPIM) създадоха нов опортюнистичен инвестиционен фонд, който ще инвестира в ценни книжа, обезпечени с ипотечни кредити в различни части на Европа, казаха за Investor.bg от CPIM.

За инвестициите си новият фонд, Talisman/CPIM European Debt Opportunity Fund, със сигурност ще проучва и изгодни възможности в България, както и на други пазари в Централна и Източна Европа, казаха от компанията.

Фондът ще се фокусира върху ценни книжа, обезпечени с ипотеки върху бизнес (CMBS) и жилищни имоти (RMBS), както и други видове ценни книжа, обезпечени с различни активи.

Фондът ще стартира инвестиции с капитал от 50 млн. евро, като целта е за периода от пет години, за който е създаден, стойността на инвестициите му да достигне 500 млн. евро. Той ще цели инвестиции с възвръщаемост между 12 и 15%.

На въпрос дали е предвидено използването на ливъридж от CPIM казаха, че такава възможност е включена в стратегията, но не е задължителна и не очакват да прибегнат до нея в скоро време.

Стратегията му за инвестиции не е ограничена до определен район или определен вид имоти и възможностите ще бъдат разглеждани на базата на индивидуални проекти. Единственото ограничение е те да са базирани в Европа.

„Станахме свидетели на спадове на цените на редица имоти в различни части на Европа и ще целим да се възползваме от тях“, коментираха от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:04 | 20.08.22 г.
fallback