fallback

Шефът на JLL не очаква скорошно възстановяване на пазарите на имоти

През идните 12 до 18 месеца секторът ще остане спокоен, прогнозира изпълнителният директор на JLL

10:45 | 23.07.08 г.

Шефът на щатската компания за услуги в сферата на недвижимите имоти Jones Lang LaSalle не очаква пазарите на имоти да се възстановят от глобалната кредитна криза през идните 12 до 18 месеца.

„Според нас бизнесът ще остане спокоен през следващите 12 до 18 месеца - такъв, какъвто е в момента“, е казал пред репортери в Париж главният изпълнителен директор на компанията Колин Дайър, цитиран от Ройтерс.

„Мислим, че доверието ще се върне най-рано в средата на 2009 г.“, е добавил той.

Пазарът на имоти в Щатите се забави рязко в резултат на загубите във връзка с кризата с високорисковите ипотеки. Цените на жилищата в страната продължават да падат през май, отчетоха вчера от държавната агенция OFHEO.

Според Дайър сегашната криза с имотите се различава от тази в началото на 90-те години на миналия век, като търсенето на офис площи сега остава относително гъвкаво.

„Търсенето в този сектор се поддържа. Това е фундаментална положителна основа за пазара на имоти“, е казал Дайър.

Според него определени инвеститори продължават да купуват активи. Самата Jones Lang LaSalle в момента планира да инвестира 15 млрд. долара от активите, които управлява, основно в сектора на имотите в Далечния изток.

Миналия месец компанията постигна споразумение да придобие по-малкия си конкурент Staubach Co. за около 613 млн. долара, с цел да засили присъствието си в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:41 | 13.09.22 г.
fallback