fallback

Метро ще строи в България поне още 3-4 години

До момента компанията е инвестирала в България общо около 200 млн. евро

15:18 | 18.07.08 г.

Следващият магазин на търговската верига „Метро Кеш енд Кери“ ще бъде в Плевен и след това – в София, маркира престоящите инвестиции на компанията Емилиян Абаджиев, регионален директор за Източна Европа на Метро, като припомни, че на 30 април е открит магазин във Велико Търново. 

Той заяви, че Метро ще продължи да строи в България поне още 3-4 години, като до момента компанията е инвестирала в България общо около 200 млн. евро.

Абаджиев отказа да даде повече подробности за инвестиционните намерения на компанията, но заяви, че магазинът в София ще е на Ботевградско шосе, където теренът вече е закупен. „Причината да не казваме е, че има много спекуланти, които ще се стремят да купят терени и после да ги препродадат скъпо“, поясни Абаджиев.

Днес беше направена символичната първа копка на втория магазин на веригата за професионални клиенти в Пловдив. Той се намира извън града на кръстовището на пътищата за Пазарджик, Смолян и Пампорово, Пловдив, както и към автомагистрала „Тракия“.

Инвестицията в обекта е в размер на 40 млн. евро. Абаджиев отказа да съобщи на каква цена е закупен теренът в землището на община „Марица“.

Проектът, изготвен от собствено бюро на компанията, предвижда застроената площ на новия магазин - „Метро Марица", да бъде 10 хил. кв. метра. Чистата търговска площ ще бъде 7,5 хил. кв. м. Проектът предвижда компанията да изгради и цялата необходима пътна инфраструктура към новия обект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:52 | 05.09.22 г.
fallback