fallback

Martinsa: Бизнесът ни извън Испания не е засегнат от проблемите

Българският й проект Модера Резидънс, в който досега са продадени 30% от апартаментите, ще бъде завършен в срок

13:21 | 18.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Процесът по защита от фалит, който испанската компания за имоти Martinsa-Fadesa S.A. стартира по-рано тази седмица, касае единствено компанията майка в Испания, но не и международните клонове на компанията в различните страни, които са автономни и работа им ще продължи нормално, казаха от българското дъщерно дружество на групата.

Бордът на директорите на Martinsa взе решение да премине към доброволна процедура за финансово оздравяване с крайната цел да продължи нормалната си дейност и финансовата реорганизация на компанията, коментират от компанията.

Това решение е било взето поради финансовите затруднения във връзка с кредит от 150 млн. евро, който компанията не е успяла да осигури. Тези средства бяха заложени в бизнес плана с цел постигане на ликвидност, необходима за дейността на компанията Испания, коментират от Martinsa.

Председателят на Martinsa-Fadesa и останалите участници в борда на директорите ще продължат да управляват компанията.

Докато е в процедура за финансово оздравяване, Martinsa-Fadesa ще съсредоточи усилията си върху дейности, които генерират приходи - продажба на активи, управление на терени и други, които ще й позволят да се преструктурира, да се адаптира към настоящите пазарни нужди и да продължи работа по проектите си.

Martinsa-Fadesa S.A. е наясно с влиянието, което подобни мерки ще окажат върху нейните клиенти, доставчици и акционери, пазара за недвижими имоти в Испания в частност и испанската икономика като цяло. По тази причина компанията работи интензивно в посока преодоляване на ситуацията и се обръща за подкрепа към финансовите институции и разбиране от страна на клиентите, доставчиците и акционерите, казват от компанията.

От Фадеса България ЕООД увериха, че за настоящите и бъдещи й клиенти няма основание за притеснения относно успешната реализация на проекта Модера Резиденс. Той започна да се строи през март тази година и е финансово стабилен и се очаква да бъде завършен в срок. До момента са продадени 30% от апартаментите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:37 | 01.09.22 г.
fallback