fallback

Най-скъпо паркират в Лондон, най-евтино – в Делхи

Дневната такса за паркомясто в Ситито е 68 долара

17:44 | 16.07.08 г.

Паркирането на автомобил в Лондон излиза по-скъпо от всяко друго място по света, сочи проучване на Colliers International, цитирано от Financial Times.

Месечната такса за паркиране в Ситито е начело в списъка с изследвани по-големи градове в световен мащаб, с 1167 долара (586 паунда). На второ място е лондонският Уест Енд с 1136 долара. Това е близо два пъти повече от цената в Мидтаун в Ню Йорк, където паркирането излиза по 585 долара на месец и от Токио, където струва 552 долара.

Дневните разходи за паркиране следват подобен модел. Най-скъпото място отново е лондонското Сити с дневна такса от 68 долара, следвано от Амстердам, Уест Енд в Лондон, Москва и Хага.

Най-евтиният голям град в света е Делхи, където паркирането струва само 1,75 долара на ден.

Австралийските градове са сред най-скъпите. При сравнението на месечните разходи Сидни са нарежда на трето място със 775 долара за паркомясто. Други градове в Австралия също влизат в топ 10, като Бризбейн са нарежда на пето място, а Пърт – на десето

Латинска Америка, Африка и Близкия изток са сравнително евтини, но според проучването вече дават признаци за поскъпване, защото нараства търсенето на паркоместа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:23 | 11.09.22 г.
fallback