fallback

Най-богатата рускиня даде 50 млн. паунда за историческо имение в Лондон

Съпругата на кмета на Москва Елена Батурина е платила сумата за имот, продаден година по-рано за 32 млн. паунда

15:41 | 16.07.08 г.

На фона на притесненията на много британци за намаляващата стойност на имотите на Острова, в страната се сключват и сделки за милиони в най-горния сегмент на пазара.

След като миналата година беше продаден за 32 млн. паунда, най-големият частен дом в Лондон след Бъкингамския дворец отново стана предмет на сделка, този път за 50 млн. паунда, което е повишение от 56% за 12 месеца, съобщи Daily Mail.

Историческото имение Witanhurst в Северен Лондон разполага с 90 стаи, а основната му секция датира от началото на 18 век.

Това е последната инвестиция на съпругата на кмета на Москва Юри Лужков Елена Батурина. Тя е най-богатата жена в Русия със състояние в размер на 1,3 млрд. паунда.

Имението е в лошо състояние с дупки в таваните и рушащи се корнизи.

Чрез компанията си Интеко обаче, която се води за най-успешния строителен конгломерат в Русия в момента, 45-годишната Батурина надали ще има проблем да възстанови имението. Очаква се ремонтът да бъде грандиозен, а благодарение на високите тавани руската милиардерка може да нареди в имението колекцията си от произведения на изкуството.

През юни най-богатият човек във Великобритания – стоманеният магнат Лакшми Митал, даде 70 млн. паунда за жилище за дъщеря си в Лондон, след като малко по-рано купи за сина си имот за 117 млн. паунда пак в британската столица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:33 | 12.09.22 г.
fallback