fallback

Икономическите неволи на Острова подкрепят ваканционния пазар в чужбина

Популярни дестинации като Испания, Италия, Франция, Мароко и България може да имат полза от ситуацията

12:41 | 14.07.08 г.

Икономическото забавяне в страната не отказва британците от почивка в чужбина, а лошото време в момента прави хората още по-нетърпеливи да избягат извън Острова това лято. Добра новина за инвеститорите в имоти с цел отдаване под наем в популярни ваканционни дестинации като Испания, Италия и Франция. Мароко и България също може би ще извлекат ползи от тази ситуация, отбелязва PropertyWire.

Хората ограничават другите си разходи вместо да пропуснат годишната лятна почивка, твърдят от Асоциацията на британските туроператори (ABTA).

Въпросът опира преди всичко до психология. „Намираме се в ситуация, която може да бъде доста депресираща. Един от начините да се избяга от нея е лятната почивка в чужбина“, обяснява говорител на асоциацията.

По думите му лошото време във Великобритания също допринася за желанието за резервации извън Острова в райони като Средиземноморието. Дългосрочната прогноза за лятото на Острова също не е добра, като се очаква повече от средното количество дъжд.

Според ABTA предишни икономически затруднения също са довели до подобно търсене на почивки в чужбина.

Испания остава фаворит сред най-популярните ваканционни дестинации. По последни данни през първото тримесечие на годината над 10,6 млн. летовници са пристигнали в страната.

Туристите в Испания не искат само да лежат на плажа, очертават друга тенденция от асоциацията. Те търсят също добри ресторанти и отдих на открито като голф, езда и посещения на паркове и исторически забележителности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:58 | 27.08.22 г.
fallback