fallback

Искат обществено обсъждане за 80-етажна сграда на мястото на хотел Рила

Засега е ясно само, че сградата на хотела със сигурност ще бъде съборена

11:36 | 10.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Сградата на хотел „Рила“ в центъра на София може да бъде всичко друго, но не и паметник на архитектурата. Тя трябва да бъде съборена, но строителството на нейно място трябва да стане след обществено обсъждане.

Това мнение е изразил кметът на столицата Бойко Борисов, който на днешното заседание на Столичния общински съвет взе отношение по декларацията на групата съветници от Демократи за силна България (ДСБ) във връзка с намерението за строителството на 80-етажна сграда на мястото на хотела, съобщи БТА.

В декларацията си съветниците от ДСБ определят инвестиционното намерение като „вандалска намеса в архитектурата на града“ и призовават да не се издава разрешително за строеж на този обект.

Другото искане в декларацията на съветниците е да бъде сформирана група, която да определи историческия център на София и по този начин да се прекъснат процесите на инвестиционни намерения за строителство в него.

По информация на в. „Нощен Труд“ пък плановете за строеж на мястото на хотела са за 22-етажен административно-търговски комплекс с хотелска част, като за кандидат инвеститор се сочи „Бългериън хотелс сървисиз“, зад която според изданието е възможно да стои Васил Божков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:06 | 31.08.22 г.
fallback