fallback

„Специалната ситуация“ в Европа роди нови отдели в инвестиционните компании

Компанията за инвестиционен мениджмънт LaSalle създаде специален отдел, който да търси инвестиционни възможности във Великобритания и Континентална Европа, предлагащи висок риск и висока доходност

08:11 | 10.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Компанията за инвестиционен мениджмънт LaSalle, част от консултантската компания Jones Lang LaSalle Inc., е създала отдел за „специални ситуации”, който ще търси инвестиционни възможности във Великобритания и Континентална Европа, предлагащи висок риск и висока доходност, съобщава Propertyweek.

Това включва инвестиции в мащабни смесени дружества, частни компании за управление на имоти, сделки за продажба и обратно изкупуване, изкупуване на структурирани кредити и дялови инвестиции, инвестиции в необслужвани кредити и придобиване на публични компании.

Този ход е част от стратегията на компанията да увеличи възможността си за действие в това, което тя нарича “по-комплексни ситуации”.

Отделът ще бъде оглавен от Ейми Азнар, досегашен управляващ директор в Merrill Lynch.

Със създаването на новия отдел в Европа компанията цели да се възползва от много от непосредствените и дългосрочни инвестиционни възможности на пазара, коментират от LaSalle.

„Настъпилата наскоро волатилност предлага на инвеститорите в Европа да увеличат възвръщаемостта си и ние вярваме, че като цяло перспективата за региона остава позитивна, като в Европа се намират някои от най-големите и активни пазари на имоти в света, които предлагат изгодни инвестиционни възможности”, коментират в общо изявление Саймън Морисън и Чарлс Модсли, директори на LaSalle Investment Management Europe.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:47 | 02.09.22 г.
fallback