fallback

Холандска компания с интерес към България влага 116 млн. евро в турски мол

Най-малко 8% е очакваната нетна доходност от мола, който ще бъде завършен през първата половина на 2010 г.

13:42 | 08.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Холандската група за имоти Corio съобщи, че е придобила търговски център в южния турски град Искендерун, разположен приблизително на 500 км югоизточно от Анкара.

Центърът е с брутна отдаваема площ от 55 хил. кв. м, а общата инвестиция в него се очаква да възлезе на 116 млн. евро. Той се изгражда от строителните компании Yayla Group и Kalyoncu.

Най-малко 8% е очакваната нетна доходност от мола, който ще бъде завършен през първата половина на 2010 г.

Това ще бъде първият модерен търговски център в Искендерун и десетият на компанията в Турция. Центърът ще има 300 хил. потенциални клиенти от Искендерун, като се очаква да привлече и такива извън града.

Молът ще бъде на три нива с двата ключови наемателя, хипермаркет и магазин “направи си сам”, разположени на приземния етаж.

По-рано тази година от Corio бяха съобщили намерение за потенциални придобивания на редица пазари на имоти в Европа, включително и България. Въпреки това миналия месец изпълнителният директор на компанията Герард Грюнер каза, че броят на проектите за молове в България е прекалено голям, а цените са вече твърде високи. В резултат на това компанията замрази инвестиционните си планове за страната ни.

През май компанията обяви, че смята да инвестира 300 млн. евро в молове в Турция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:20 | 11.09.22 г.
fallback