fallback

Гръцката верига Jumbo купи нов терен в София

Парцелът, който е закупен „наскоро“, е с големина от 33 757 кв. м и е третият терен на компанията в столицата

11:45 | 08.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Гръцката верига магазини за играчки Jumbo е закупила нов терен в София, съобщиха от компанията за Investor.bg.

Парцелът, който е закупен „наскоро“, е с големина от 33 757 кв. м и е третият незасторен към момента терен на компанията в столицата.

От Jumbo на този етап отказаха да обявят местоположението на имота, както и цената на сделката.

Единият от останалите терени на компанията, който се намира в близост до Околовръстния път, е с големина 32 400 кв. м, а другият – със 7 834 кв. м.

От Jumbo съобщават, че са окуражени от „топлото посрещане“ на веригата от страна на българските клиенти и планират да започнат изграждането на нов хипермаркет за играчки в София „веднага след като получат разрешително за строеж.“

В началото на годината компанията бе съобщила, че смята да отвори в страната ни между осем и 10 магазина.

Веригата отчете 17,88% увеличение на продажбите на годишна база за финансовата година до 30 юни, което е повишение от очакваното увеличение от 17,39%. Точната сума на продажбите не се съобщава.

На въпрос на Investor.bg от Jumbo казаха, че засега не отчитат отделно продажбите на магазина в София, защото имали малък дял от общия обем.

Компанията съобщава, че принос за увеличените продажби имат магазините в Гърция и в България. Тези в Кипър не са били според очакванията заради стачните действия в някои пристанища в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:44 | 14.09.22 г.
fallback