fallback

UniCredit преструктурира бизнеса си с имоти

Ново подразделение ще координира управлението на над 10 хил. сгради на групата в 23 държави

09:40 | 07.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Италианската финансова група UniCredit смята да обедини дейностите си, свързани с имоти в едно централно подразделение, което ще отговаря за стратегията за пазара на имоти на цялата група, съобщават световните медии.

Новото подразделение ще координира управлението на над 10 хил. сгради на групата в 23 държави.

То ще отговаря за всички дейности за имоти на UniCredit и ще включва отдели за управление на активи и портфолио мениджмънт, управление на проекти, управление на сделки и др.

Главните дейности на новото звено ще включват управлението на собствените имоти на групата, както и на тези, които тя наема, провеждане на програми за оптимизиране на разходите и координация на покупко-продажбата на големи активи.

Българското подразделение на UniCredit има споразумение с Pirelli & C Real Estate SpA за създаването на съвместно дружество за управление на активи и инвестиции в проекти за недвижими имоти

От GE Real Estate, подразделението за имоти на американския индустриален конгломерат GE, пък съобщават, че са създали глобално звено за инвестиционен мениджмънт. В момента от компанията са в процес на развитие на стратегията си за инвестиционен мениджмънт в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:35 | 08.09.22 г.
fallback