fallback

Испанци влизат в нишата на франчайз агенциите за имоти у нас

Акционери в XarXa Real Estate проявяват интерес и към строителството на имоти у нас в различни сектори

15:26 | 03.07.08 г.

Испанската агенция за недвижими имоти XarXa Real Estate стартира официално дейността си в България в две основни направления – услуги при сделки с имоти и продажба на франчайзинг, обявиха от компанията на пресконференция днес.

Освен това отделни акционери в компанията проявяват интерес и към строителство на имоти у нас, като засега не беше предоставена повече информация, освен че проектите са в сферата на търговията, изграждането на апартаменти и логистичен обект.

„Решението за навлизане в България е взето след години проучване“, заяви Петър Атанасов, изпълнителен директор на Ксаркса Риеъл Естейт България.

XarXa е част от мрежата за недвижими имоти GIC - Gestion Immuebles Compartidos SA (организация за съвместно управление на недвижими имоти), в която участват повече от 80 агенции в Испания и други страни.

"Характерното за организацията е, че всеки от членовете разполага с продуктите на всички останали в мрежата, като се търгуват само имоти с ексклузивни права, независимо дали са в Испания, Мексико или България", поясни Атанасов.

От чуждестранните франчайз мрежи у нас вече присъстват Re/Max, Era, Century 21. Българските Адрес и Мирела също предлагат франчайзинг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:45 | 06.09.22 г.
fallback