fallback

Имението на Брус Лий в Хонконг няма да се продава, ще става музей

Милиардерът филантроп Ю Панлин първоначално обявил двуетажната къща с площ от 530 кв. м за продажба, впоследствие променил решението си

11:56 | 03.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Луксозното имение в Хонконг, собственост на кунг-фу легендата Брус Лий, може да бъде запазено като музей в знак на посмъртно признание на един от най-видните жители на града, пише Ройтерс.

Милиардерът филантроп Ю Панлин първоначално обявил двуетажната къща с площ от 530 кв. м за продажба, но впоследствие променил решението си.

“Ще обмисля становищата на обществото и на различни свързани страни. Може да даря имота, ако повечето смятат, че трябва да го запазим”, казва Панлин, като добавя, че е отклонил оферта за 13 млн. долара.

Брус Лий, който загина при неизяснени обстоятелства през 1973 г. на 32-годишна възраст, е почитан както от последователите на бойните изкуства, така и от почитателите на киното по света за популяризиране на кунг-фу филмите, а също и за приноса му за разцвета на хонконгското кино през 60-те години.

Освен издигането на една статуя на звездата в Хонконг, властите не са направили много за запазването на неговото наследство въпреки настоятелните призиви на феновете, пише изданието.

“Това ще бъде фантастична новина, защото феновете и обществото не биха имали парите, за да откупят този имот”, казва Майкъл Тиен, член на фенклуба на Брус Лий в Хонконг.

Местното правителство може да обмисли възможността да превърне просторното имение на Лий в музей по примера на музея на Бийтълс в Ливърпул и къщата музей на Елвис Пресли в Тенеси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:58 | 12.09.22 г.
fallback