fallback

Продават на търг вилата на Миролюб Гаич в Каварна

Наддаването за имота, който е на терен от 4400 кв. м, ще започне от 438 хил. лв.

10:22 | 02.07.08 г.
Автор - снимка
Създател

Съдия-изпълнител обяви за публична продан вилата на сръбския бизнесмен Миролюб Гаич в Каварна, съобщи БТА. Офертите за имота ще бъдат отворени в Районния съд в Добрич на 16 юли.

Наддаването за обекта, който включва терен от 4 400 квадратни метра, двуетажна масивна сграда, портиерна, гараж, тенис корт, спомагателни сгради и изградена инфраструктура - площадки, тераси, алеи, ще започне от 438 000 лева. Вилата е на 300 метра от морския бряг.

Със средствата от продажбата ще бъдат удовлетворени вземания на обявеното в ликвидация „Югоагент-Добрич“ ООД, на което Гаич е бивш управител и мажоритарен собственик. Имотът вече беше предлаган няколко пъти на търг, като първоначалната му цена надхвърли 1 млн. лева, но кандидат-купувачи не се явиха.

Окръжният съд в Добрич наскоро наложи наказание „пробация“ и глоба от 800 лева на Миролюб Гаич за данъчно престъпление, извършил в качеството си на управител на „Югоагент-Добрич“.

Бизнесменът излежава и четиригодишна присъда в трудово-поправително общежитие във Варна за измама на вложители в инвестиционния фонд „Югоагент-вложение“.

Гражданско дело срещу Миролюб Гаич води и Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, по чието искане са запорирани имоти на бизнесмена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:18 | 08.09.22 г.
fallback