fallback

Делът на незаетите офис площи в Лондонското Сити надскача 10%

Делът на незаетите офис площи в Лондонското сити достига 10,2% през второто тримесечие

12:50 | 30.06.08 г.

Делът на незаетите офис площи в Лондонското Сити е достигнал 10,2% през второто тримесечие, в сравнение с 9% дял през предходното тримесечие, твърдят от агенцията за недвижими имоти NB Real Estate.

Слабото търсене от страна на компаниите за финансови услуги в съчетание с новите спекулативни площи, появили се на пазара, е предизвикало ръст в нивото на незаетите площи, казват от агенцията.

Предвид понижаването в стойността на имотите възръщаемостта от офис площите в района се е увеличила с 25 базисни пункта през второто тримесечие до 5,75%, от 5,5% за предходното тримесечие, отбелязват от NB Real Estate. Тази по-висока възръщаемост привлича купувачи с дългосрочна голяма наличност от парични средства, сред които германски фондове за недвижими имоти и инвестиционни компании, базирани в Персийския залив. Въпреки това инвеститорите, които използват дългово финансиране в по-висока степен, най-вероятно няма да се върнат на пазара, докато кредитните условия не се подобрят, коментират от агенцията.

В Уест Енд ситуацията не е толкова критична: делът на незаетите площи там се е увеличил до 6,7% в сравнение с 6,1% за първото тримесечие. Нивото на усвояване на площите се е понижило с 16% в сравнение с предходното тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:18 | 31.08.22 г.
fallback