fallback

Гърция иска да увеличи туризма из островите с 50% до 2013 г.

Остров Самос първи ще се възползва от инициативата на правителството

17:17 | 27.06.08 г.

Нова фериботна линия до гръцкия остров Самос ще вдъхне нов живот на пазара на имоти на острова. Линията превозва пътници от Бодрум, Турция, и е част от инициатива на гръцкото правителство да увеличи броя на туристите. Очакванията са новият ферибот да увеличи броя посетители на острова с 50 хил. до 2009 г.

Като цяло гръцкото правителство си е поставило за цел да увеличи туризма из островите с 50% до 2013 г. на фона на страхове, че страната губи от евтината конкуренция на България, Турция и Хърватска.

„Гърция има много забележителности. Особено много искаме да покажем островите, за които мнозина най-вероятно не са и чували. Самос първи ще се възползва от инициативата“, казва туристически агент, цитиран от PropertyWire.

Самос се намира в югоизточния край на гръцките острови в близост до западното крайбрежие на Турция. Има характерните криволичещи улици, таверни и оживено крайбрежие. Това е и един от най-плодородните гръцки острови и е покрит с лозя. През лятото има и директни полети от Великобритания.

„Новата фериботна линия е добра възможност да се инвестира в имот на острова, който да се отдава под наем на новия приток туристи“, твърди Робин Баръсфорд, управляващ директор на агенцията Barrasford & Bird Worldwide.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:40 | 26.08.22 г.
fallback