fallback

Офис наемите в Лондон заспиват 10-годишен зимен сън?

Дори и лондонският Уест Енд, който вероятно е най-скъпата бизнес локация на света, е уязвим предвид финансовата криза и последвалите съкращения във финансовия сектор

16:34 | 25.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Офис наемите в ключовите финансови райони на Лондон няма да се покачват през следващите 10 години. Това казва, цитиран от Ройтерс, Джеймс Брент, директор Кредитиране на имоти в Citigroup, като добавя, че цените на бизнес имотите на Острова ще се понижат с още 20 на сто.

Дори и лондонският Уест Енд, който вероятно е най-скъпата бизнес локация на света и сравнително по-малко цикличен офис пазар, е уязвим предвид финансовата криза и последвалите съкращения във финансовия сектор.

“Би било напълно нелогично да се твърди, че Уест Енд няма да бъде повлиян от доста рязкото забавяне на финансовия сектор”, казва Брент.

“Не виждам никакъв ръст на наемите в Уест Енд в момента. Виждам ясни признаци за спад”, добавя той.

Купувачите на офиси в Лондон сега ще търсят компенсация за евентуален пропуснат ръст на приходите за в бъдеще, тъй като мащабът на съкращенията в банковата сфера беше подценен, смята той.

По данни на Investment Property Databank цените на офисите във Великобритания вече са се понижили с близо 18% от пика си миналото лято.

Според компанията за имоти Drivers Jonas в момента в Ситито в процес на изграждане има 650 300 кв. м офиси, които ще бъдат на разположение за отдаване под наем през първото тримесечие на 2011 г.

Това се равнява на още 14 сгради като лондонската кула Гъркин (Gherkin).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:03 | 11.09.22 г.
fallback