fallback

В „Младост“ ще протестират срещу презастрояването

Поводът е проектът за Подробен устройствен план (ПУП) на „Младост“, предвиждащ множество нови жилищни и бизнес сгради, които да бъдат построени върху съществуващи зелени площи

08:58 | 20.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

В понеделник вечерта в столичния ж.к. „Моладост“ ще има протест срещу презастрояването на района, съобщиха еколози. Протестът ще се проведе пред сградата на община „Младост” на ул. „Свето преображение” №1 под надслов „Да кажем НЕ на унищожаването на квартала ни!”.

Поводът е проектът за Подробен устройствен план (ПУП) на „Младост“, предвиждащ множество нови жилищни и бизнес сгради, които да бъдат построени върху съществуващи зелени площи, градинки и детски площадки.

Според еколозите приоритетите за развитието на район „Младост” трябва да бъдат коренно различни: нови детски градини, бързо довършване на строежа на метрото, нова връзка към бул. „Цариградско шосе”, изграждане на подземни паркинги и спортни площадки.

Исканията на организаторите са кмета на Столична община да разпореди пълна ревизия на документите и действията, с които е предоставена за строежи земята в междублоковите пространства.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:10 | 07.09.22 г.
fallback