fallback

Германските инвеститори - най-голям играч на пазара на имоти на Острова

Следващи в подреждането са кувейтските компании, а на трето място са ирландските

12:42 | 18.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Германските инвеститори са били най-големият чуждестранен играч на пазара на имоти в Обединеното кралство за първите пет месеца на 2008 г., извършвайки транзакции за 878 млн. евро, или 19% от целия обем за периода в размер на 4,5 млрд. евро. Това гласи проучване на консултантската компания Jones Lang LaSalle (JLL), цитирано от PropertyEU.

Сред най-големите инвеститори са били групите Pramerica, Deka, HansaInvest, Real I.S. И фондовете от отворен тип на Credit Suisse.

Следващи в подреждането са кувейтските компании, а на трето място са ирландските.

Инвестираните суми от германските инвеститори са главно в офис площи и представляват значителен обем, предвид че за цялата миналата година извършените транзакции от немски компании са достигнали едва 647 млн. евро. Причина за възродения интерес на германците към британския пазар е повишената нетна първоначална доходност, която е нараснала до около 5,75% за имотите в Лондонското Сити от около 4,25% в началото на 2007 г.

В същото време стойността на имотите на Острова е паднала с над 25% в рамките на година. „Това звучи драматично, но има и предимства, и печеливши от този факт. Германските инвеститори са сред тях“, коментират от JLL.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:03 | 03.09.22 г.
fallback