fallback

Съдът забрани разпоредителни сделки с имота в парк "Възраждане"

Издадената обезпечителна заповед е от 13 юни 2008 г.

12:12 | 17.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Софийски градски съд наложи възбрана за извършване на разпоредителни сделки с имот в парк "Възраждане" по сигнал на кмета на София Бойко Борисов, съобщиха от Столична община.

Издадената обезпечителна заповед е от 13 юни 2008 г. Кметът лично е запознал с опита за незаконно прехвърляне на имот от 21,5 декара в парк "Възраждане" главния прокурор Борис Велчев.

Кметът е разпоредил на ръководството на общинска фирма "Софийски имоти" да предприеме действия от гражданско-правен характер по възстановяване на общинската собственост на имота в парка.

В резултат на предприетите стъпки, считано от 13 юни 2008 г. Софийски градски съд наложи възбрана върху този имот. На практика това означава, че с имота не могат да се извършват разпоредителни сделки до приключване на съдебните дела.

Скандалът с общинския терен в центъра на София, предназначен за изграждане на парк "Възраждане", избухна в началото на юни, когато общински съветници от БСП съобщиха, че той е бил апортиран от СОС в капитала на частна фирма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:45 | 09.09.22 г.
fallback