fallback

Инвеститори от Казахстан купуват земя по Черноморието

Казахстански бизнесмени ще строят ваканционни селища край Созопол и Черноморец

17:23 | 12.06.08 г.

Все по-силен става интересът на инвеститори от Казахстан към сделки по Черноморието, твърдят брокери. Сред последните сключени сделки за закупуване на земя в района са за парцели край Созопол и Черноморец, като в момента тече процес по смяна на статута на имотите. По информация на агенцията, посредник по сделките, казахстанците възнамеряват да строят ваканционни селища.

Така успоредно с наблюдавания от известно време увеличен интерес към българските имоти от страна на руснаци, се появяват и големи инвеститори от други държави от ОНД, сред които, освен Казахстан, се нарежда и Молдова.

Същевременно проблем продължават да бъдат визите за руски граждани, като най-потърпевши са индивидуалните посетители, в това число собствениците на имоти и бизнесмените, които си вадят по-лесно визи за шенгенски държави отколкото за България.

„Не всички ирландци и англичани са се оттеглили от пазара. Напуснали са го онези, които са закупували имоти с цел да ги продадат после по-скъпо и да спечелят. Някои успяха да го направят, други не“, коментира Севдалин Севов, управител на агенция „Евроинвест“.

По думите му и в момента има много желаещи от тези държави търсят да закупят малки къщи на 15-на км навътре в сушата, а също и във вътрешността на страната. Сделките не са със спекулативна цел – купувачите търсят дом за почивка, смята Севов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:50 | 14.09.22 г.
fallback