fallback

Откриват процедури за концесия на плажове в няколко морски курорта

Става дума за плажове в "Св. Св. Константин и Елена, "Златни пясъци", "Албена" и "Елените"

12:16 | 12.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Ще бъдат открити процедури за предоставяне на концесия за услуга на седем морски плажа, реши Министерски съвет на днешното си заседание. 

Става дума за "Св. Св. Константин и Елена - голям плаж", "Св. Св. Константин и Елена - малък плаж", "Св. Св. Константин и Елена - юг", "Св. Св. Константин и Елена - север", "Златни пясъци", "Албена" и "Елените".

Максималният срок на концесията ще бъде 10 години, според разпоредбите на чл. 7, ал. 1 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Целта е съхраняване и опазване на крайбрежната плажна ивица, повишаване на качеството на предлаганите услуги, заетостта на населението и приходите от концесионни плащания в държавния бюджет.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще бъде председател на 5-членна комисия, която трябва да организира открита процедура за предоставяне на концесия. В състава на комисията са заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството и експерти от Министерски съвет, Министерство на финансите и Държавна агенция "Национална сигурност".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:34 | 13.09.22 г.
fallback