fallback

Гръцката Edrasis стъпва на българския пазар на имоти

У нас комапняита ще купува парцели за жилищни проекти, като ще участва и в различни държавни и частни търгове

12:14 | 11.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Гръцката инженерингова група Edrasis - C. Psallidas S.A планира да стартира дейност на българския пазар на имоти, съобщиха от компанията за Investor.bg.

За целта тя ще създаде дъщерно дружество, което ще бъде базирано в София и което ще започне дейност в края на юли.

Все още не са уточнени конкретни планове относно предвидените проекти, но от компанията казаха, че смятат да се концентрират върху закупуването на парцели, върху които да осъществяват жилищни проекти.

Засега не се предоставя информация относно планираните инвестиции у нас.

„Новото дружество няма да е много голямо, но съществува и възможност да използваме данъчно кредитиране и да реализираме и по-големи проекти“, коментираха от Edrasis - C. Psallidas.

Тя възнамерява да си сътрудничи с гръцка група, която развива дейност на нашия пазар, като последната ще има миноритарен дял в новата компания.

Въпреки че новото дружеството ще се фокусира върху проекти от пазара на имоти, то ще цели да участва и в различни публични и частни търгове.

Разширяването на компанията в България е част от стратегията й за експанзия извън Гърция. Понастоящем дейността й в чужбина съставлява 20% от консолидираните приходи. Edrasis развива дейност също в Румъния и Близкия изток.

Компанията е основана през 1950 г. Тя участва в мащабни държавни проекти в Гърция като този за изграждането на атинското метро, мостове, магистрали, освен това има и различни жилищни проекти в Атина и Солун.

Листната е на Атинската борса от 1994 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:29 | 14.09.22 г.
fallback