fallback

Чужди инвеститори избягват турския пазар на имоти

Тази година е изгубена за турския пазар, а стагнацията може да продължи до 2010 г., смятат експерти

10:48 | 11.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Скорошните политически и икономически напрежения в Турция накараха някои чужди инвеститори да излязат от турския пазара на имоти, пише Turkish Daily News.

Чуждестранни инвеститори с планове за мащабни проекти в страната се насочиха към пазарите в ЕС, Близкия изток и Русия поради нестабилния инвестиционен климат в Турция, пише изданието.

„Решихме да замразим инвестициите си в Турция“, казва Йан де Крей, изпълнителен директор на базираната в Дубай компания Majid Al Futtaim Properties, по време на конференция, организирана от турската Асоциация на инвестиционните компании за имоти (GYODER).

По думите на Джем Алфар, управляващ директор на холандската компания за имоти ForumInvest Turkey, дружеството планира 10 проекта в страната, но в момента не може да си осигури финансиране.

На същата конференция изпълнителният директор на American Real Estate Advisory Group Turkey Джансел Тургут Язъджъ коментира, че редица инвеститори от САЩ, които присъстват на турския пазар, се насочват към Русия.

„Съществува мнението, че тази година е изгубена (за турския пазар) и, че сегашната стагнация може да продължи до 2010 г.“, казва проф. Вефа Тархан от университета Лойола в Чикаго.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:22 | 13.09.22 г.
fallback