fallback

Европейски строителни предприемачи създават харта за устойчиво развитие

Първият фокус на асоциацията намаляване на въглеродните емисии, свързани със застроените площи

12:59 | 09.06.08 г.

Съюзът на европейските строителните предприемачи (UEPC), асоциация представлявана от повече от 30 хил. строителни предприемача от частния сектор съобщи, че е създала харта за устойчивостта, информира PropertyEU. Хартата постановява ангажимента на асоциацията да насърчава устойчиво развитие и се базира на принципа, че устойчивото развитие трябва да допринася за бъдещото социално единство и икономическа жизнеспособност, както и защита на околната среда.

Първият фокус на асоциацията намаляване на въглеродните емисии, свързани със застроените площи. Хартата търси също синергии на дейности, отнасящи се до ново строителство и нуждата от подобряване на екологичното показатели на по-голямата наличност от съществуващи сгради.

Асоциацията работи с всички компетентни правителствени и неправителствени партньори, включително и с доставчици, върху основните положения в политиката. Те включват насърчаване на иновациите, развитие на необходими умения и логистични мрежи и позволяване на гъвкави решения, необходими в различни части на Европа. От асоциацията казват, че ще лансират свои законодателни, фискални и политически предложения за постигане на устойчиви строителни цели, ако е необходимо.

Дейността на строителните предприемачи участващи в асоциацията, представлява директно или индиректно 10% от брутния национален продукт и заетост в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:21 | 02.09.22 г.
fallback