fallback

Около 1700 опасни сгради има в центъра на Пловдив

Предстои събарянето на две сгради, които са необитаеми заради пожар, както и на всички незаконни постройки, които се намират на общински имот или на улица

16:24 | 06.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

След последното обследване на територията на район "Централен" в Пловдив са описани около 1700 опасни сгради, съобщи кметът на района Райна Петрова, цитиран от БТА.

По думите й всички са частна собственост, а голяма част от тях са безстопанствени и обитавани от бездомници. Най-много са опасните сгради в Стария град и предимно в района на Понеделник пазара, уточни Петрова.

Предстои събарянето на две сгради, които са необитаеми заради пожар, както и на всички незаконни постройки, които се намират на общински имот или на улица, съобщи още Райна Петрова.

По думите й най-много са в Аджисан махала, за които на 9 юни 2008 г. изтича предупреждението за доброволно изнасяне. Веднага след това районната администрация, със съдействието на полицията, Общинска охрана и Общинска полиция, ще започне събарянето им. Тъй като сградите са незаконни и никой не е настанявал в тях граждани, районната администрация няма ангажимент за обезщетението им с общински жилища, подчерта Петрова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:15 | 14.09.22 г.
fallback