fallback

Аутлет центровете остават незасегнати от икономическото забавяне

В САЩ и Европа аутлетите успяват да постигнат увеличение на продажбите въпреки спада при традиционните търговски центрове

12:23 | 05.06.08 г.

Дизайнерските аутлет центрове в САЩ и Европа остават неповлияни от общата тенденция в търговския сектор, сочат данни на международния съвет на търговските центрове (ICSC), цитирани от Europe RE.

В Щатите аутлет центровете отчитат нарастване на продажбите през първите три месеца на годината, за разлика от традиционните търговски центрове, където се забелязва спад в обемите.

А според Брендън О'Рийли, директор развитие в консултантската компания GVA Grimley, тази възходяща тенденция при дизайнерските атлети продължава в много райони на Европа, където търсенето на търговски площи към момента изпреварва предлагането.

Според него в Европа има ръст на продажбите в аутлетите от 30–40% спрямо миналата година, като е подобно увеличението и на потока клиенти.

Тази есен от ICSC организират конференция за аутлет центровете в Европа, която ще се проведе в Лондон на 13 и 14 октомври.

„Много марки осъзнават възможностите на дизайнерските аутлет центрове в Европа. Разбират, че това не е само начин да се ликвидират излишните стоки, но е също и различен канал за достигане до клиентите, също като интернет“, коментират от ICSC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:08 | 07.09.22 г.
fallback