fallback

Инвестират 570 млн. евро в имоти в Румъния до средата на годината

Това е с 30% повече в сравнение със същия период на миналата година

11:42 | 05.06.08 г.

Инвестициите в недвижими имоти на румънския пазар за първото шестмесечие на 2008 г. ще възлизат на 570 млн. евро, което е с 30% повече в сравнение със същия период на миналата година, сочи проучване на консултантската компания за недвижими имоти Atisreal, част от френската BNP Paribas Group, информира BusinessStandard.

За цялата 2008 г., обаче, стойността на сделките с недвижими имоти се очаква да е по-ниска в сравнение с 2007 г., когато придобиванията на собственост са възлезли на 1,8 млрд. евро, според консултантската компания DTZ Echinox. „Пазарът в момента стагнира и инвеститорите изчакват да видят какво ще се случи на международните финансови пазари“, казва Тим Уилкинсън, генерален директор на DTZ Echinox.

Най-значителната транзакция за годината е сделката на инвестиционната компания RREEF, част от германската Deutsche Bank за 340 млн. евро за проект от смесен тип в Букурещ. Всъщност това е най-голямата сделка на румънския пазар за недвижими имоти досега.

В Букурещ са били сключени само сделки в жилищния и офис сегмента, докато сделки с търговски площи са били извършвани извън румънската столица, сочи проучването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:59 | 19.08.22 г.
fallback