fallback

Шефът на Actavis ще инвестира в имоти в Румъния

Робърт Весман смята да вложи до 300 млн. евро в недвижимия сектор в северната ни съседка

15:50 | 04.06.08 г.
Автор - снимка
Създател

Президентът на исландската група Actavis Робърт Весман планира да навлезе на румънския пазар на недвижими имоти, съобщава румънското издание Business Standard. Предвидената инвестиция в сектора възлиза на до 300 млн. евро.

Весман планира и вложения в производството на зърно в Румъния.

Инвестиционните проекти ще бъдат осъществени чрез фонда Salt Developments, в който Робърт Весман има участие от 50%, а останалата част от капитала принадлежи на група от исландски инвеститори.

„Решихме да навлезем в Румъния, защото тук има много възможности в сектора на недвижимите имоти. Имаме намерение да разработваме проекти за ваканционни имоти и офис площи, чиято обща стойност ще е 200-300 млн. евро. В момента преговаряме с няколко румънски банки за финансиране на тези проекти“, казва пред изданието Дани Бейдун, един от акционерите в Jad Property Management. Последната е компанията, която ще управлява портфолио от местни проекти в недвижимия сектор, 50% от които се държат от Salt Developments.

Actavis, която през 2006 купи румънския производител на лекарства за борба с рака Sindan, е най-големият износител на фармацевтични продукти от страната, с дял от местния пазар от 2,2% и годишни продажби, възлизащи на 1,8 млрд. евро.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:10 | 03.09.22 г.
fallback