fallback

Щатската Carlyle привлече 2,2 млрд. евро за фонд за имоти в Европа

Привлечените средства надхвърлят първоначалната цел, което според компанията е доказателство за продължаващото търсене на имоти в Европа въпреки кредитната криза

13:21 | 03.06.08 г.

Базираната в САЩ инвестиционна компания Carlyle Group е привлякла средства за най-големия частен фонд за имоти в Европа, който планира да инвестира до 9 млрд. евро, съобщи Financial Times.

Групата е привлякла 2,2 млрд. евро в третия си европейски фонд за имоти - Carlyle Europe Real Estate Partners III. Така, заедно със заемните средства, Carlyle ще разполага с максимум 9 млрд. евро, пише вестникът.

Привлечените средства надхвърлят първоначалната цел от 1,5 млрд. евро, което според компанията е доказателство за продължаващото търсене на имоти в Европа въпреки кредитната криза.

По-голямата част от пазарите на Стария континент са погълнати от циклично движение надолу на цените на имотите. Отчасти фондът на Carlyle ще търси възможности именно на някои от най-засегнатите пазари, което прави Великобритания (където цените паднаха първи и най-много) основна цел.

Освен това стратегията на фонда ще включва и традиционен фокус върху управление на активи и реконструкция.

„Изправени сме пред много трудни пазарни условия в сравнение с няколко години по-рано, но инвестираме дългосрочно. Ще търсим да купим офис сгради, които имат нужда от обновяване или ново застрояване, макар че нараства и интересът ни към търговски площи. Ще се опитаме да се възползваме от влиянието на кредитната криза в Европа“, обяснява Ерик Сасън, директор на операциите с имоти в Европа.

Според него Англия е „очевидно интересна, след като цените паднаха толкова рязко“. Испания изглежда обещаваща, въпреки че очакваното поевтиняване засега не се е материализирало.

Фондът ще се цели към „двуцифрена“ възвръщаемост, посочва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:43 | 08.09.22 г.
fallback