fallback

Не е нужно да си богат, за да имаш къща на плажа във Флорида

Голямото предлагане на нови жилища в района от Маями до Уест Палм Бийч значително е понижила цените на имотите там

11:57 | 30.05.08 г.

Не е нужно човек да е богат, за да се сдобие с ваканционен имот във Флорида. Срещу цена от 200 хил. долара там може да се намери нещо доста разумно непосредствено на брега или в близост до него, пише The Wall Street Journal. Подобно ниво на цените не е било достигано дори доста преди балона на пазара.

Някои от най-добрите сделки могат да бъдат осъществени в югоизточната част от Маями до Уест Палм Бийч. Точно това е мястото, където появата на нови жилища заля пазара и свали цените.

В Уест Палм Бийч може да се намери нов луксозен едностаен апартамент за по-малко от 200 хил. долара. Преди няколко години, когато са били в процес на изграждане, тези жилища са се продавали за почти два пъти повече. За да се открие подобна находка, пазарът трябва да се проучи сериозно, защото има доста голяма наличност и често се намират отчаяни продавачи, се посочва в статията.

Във Форт Лодърдейл най-евтините сделки са в старите кооперации на няколко преки от плажа. Някои едностайни и двустайни апартаменти там се предлагат за около 150 хил. долара. Преди няколко години те биха стрували 250 хил. долара и повече.

Апартаментите не са модерни, били са нови през 50-те години, но сградите са в много добро състояние, месечните разноски, свързани с тях, са може би само 200 долара, а обитателите имат на разположение басейн и плажът е на пет минути пеш.

Двайсет минути по на запад може да се открие чисто нов двустаен апартамент за по-малко от 200 хил. долара в сграда, оборудвана с фитнес и спа център, басейни и тенис кортове. Те също са стрували два пъти повече, когато са били в процес на изграждане.

Вероятно обаче едни от най-евтините оферти се намират в историческия район в стил ар деко на самия Маями Бийч. Тук може да се открие малък едностаен апартамент за по-малко от 200 хил. долара. Някои се продават за много по-малко от това.

Могат да бъдат открити напълно реновирани едностайни апаратаменти за около 170 хил. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:02 | 12.09.22 г.
fallback