fallback

Никарагуа наложи възбрана върху хотел, иска по-висока цена за имота

Правителството в Никарагуа настоява испанската верига хотели Barcelo да доплати още 1,4 млн. долара за хотел на брега на Тихия океан

18:23 | 29.05.08 г.

Испанската верига хотели Barcelo съобщи, че правителството на Никарагуа несправедливо е наложило възбрана върху хотел, купен от веригата през 1993 г., с настояване компанията да плати по-висока цена за имота, информира International Herald Tribune.

По думите на адвоката на компанията правителството на президента Даниел Ортега е наложило възбрана на хотела, разположен на брега на Тихия океан по-рано този месец с аргумента, че веригата Barcelo Hotels and Resorts е платила твърде малко за имота, когато го е купила по време на управлението на предишната администрация.

Правителството настоява компанията да плати около 1,4 млн. долара над първоначалната покупна цена от 3 млн. долара. Представители на правителството не са дали обяснение, защо предприемат действия 15 години след продажбата.

Главният прокурор Ернан Естрада е определил първоначалната цена като „абсурдна“. Имотът преди е бил част от захарна фабрика, собственост на сваления от власт диктатор Анастасио Сомоса Дебайле.

По думите на защитника на Barcelo компанията е купила имота, когато малко хора са имали интерес да инвестират в Никарагуа и е платила справедлива цена за тогавашните времена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:59 | 08.09.22 г.
fallback