fallback

Интересът на инвеститорите към индустриалните имоти в Европа се възвръща?

Цените в сегмента са силно понижени в момента, което отваря нови възможности пред купувачите, разполагащи с пари в наличност

08:59 | 22.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Рязката корекция във Великобритания, която намали цените на индустриалните площи с 6,3% между декември и април, започна да се разпространява в Европа, предоставяйки нови възможности за купувачите, които разполагат с пари в наличност, пише Ройтерс, цитирайки източници от компанията за имоти Segro.

По думите на изпълнителния директор на компанията Йън Коул досега през годината на пазара се забелязва лек спад, както и признаци на инвестиционна активност.

Самата компания също смята да „тества пазара” през следващите месеци, като проучи различни инвестиционни възможности.

Докато търсенето от страна на инвеститорите на пазара е намаляло, от компанията коментират, че са оптимистично настроени относно условията на наемния пазар. Нивата на наемите са били стабилни или са отбелязали слабо повишение на всичките 10 пазара, на които компанията присъства.

Активността по отдаване под наем е била на „добро ниво” във Великобритания и дори още по-силна в Континентална Европа, като компанията е отдала общо 167 хил. кв. м площи към края на април.

На фона на ограниченото кредитиране Segro разполага с 800 млн. паунда за финансиране на развитието на своите проекти, казват от компанията. Досега през годината тя е завършила проекти с обща площ от 115 хил. кв. м, от които 70% са били предварително отдадени под наем или продадени. Повече от 340 хил. кв. м в момента са в процес на изграждане, от които почти половината вече са отдадени под наем или продадени.

„Въпреки негативното отношение към инвестиционните пазари, интересът от страна на наематели е силен на всичките ни ключови пазари и общата заетост на площите ни е над 90%”, казва Коул.

Segro управлява активи на стойност над 5,2 млрд. паунда. Портфолиото на компанията генерира годишни проходи от над 249 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:29 | 20.08.22 г.
fallback