fallback

В Ню Йорк организират екскурзии за оглед на празни жилища срещу 50 долара

Предприемчиви компании търсят начини да спечелят от ипотечната криза в САЩ

13:09 | 21.05.08 г.

На фона на жилищата, които се трупат на пазара на имоти в Лонг Айлънд, Ню Йорк, заради просрочени ипотеки, една компания намери начин да се възползва от ситуацията, като организира екскурзии за потенциалните купувачи из празните жилища. Турове с подобна цел се появяват навсякъде из Щатите, пише Ройтерс.

Все повече хора на успяват да изплащат месечните си вноски. Броят на регистрираните просрочени жилищни ипотеки нараства с 23% през първото тримесечие на годината спрямо предходния период, сочат данни на RealtyTrac.

Един от начините да се продадат имотите е да се улеснят нещата за потенциалните купувачи, като се превозват организирано с автобус. „Ситуацията е тежка за хората, чиито имоти са били отнети, но банките искат да продадат активите“, коментира Дейвид Фарел, директор на Long Island Foreclosure Tours, която предлага услугата.

„Ужасно е, хората са били изгонени от тези жилища. В по-голямата част от случаите обаче те не живеят в тях повече от шест месеца, дори година. Хората, които са загубили, загубиха преди много време. Банките загубиха, собствениците загубиха. Сега има възможност някой да спечели“, казва той. По думите му така банките успяват да продадат нежелани активи, а купувачите могат да получат дом на значително по-ниска цена.

Миналата събота Long Island Foreclosure Tours, подразделение на Foreclosure Tours International, е организирало три автобусни екскурзии за потенциалните купувачи до около 10 жилища всяка.

Определено купувачите могат да сключат по-изгодни сделки спрямо по-добрите икономически времена. Фарел обяснява, че сред къщите в една от екскурзиите например има имот с четири спални в Ню Хайд Парк за 372 500 долара, за която предишният собственик е дал 475 000 долара преди няколко години. Друга къща с три спални в същия квартал, която е била купена през 2006 г. за 550 000 долара, сега е на пазара срещу 324 900 долара.

Екскурзиантите плащат по 50 долара за екскурзия и получават по 500 долара, ако купят някоя от къщите, които оглеждат, според сайта на компанията.

Фарел търси имоти, които са собственост на банки и са стояли празни известно време. Според него е по-евтино да се купят някои от предлаганите имоти, отколкото да се плаща за наем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:56 | 08.09.22 г.
fallback