fallback

Ролпласт инвестира 60 млн. лв. в цехове за прозорци и щори в Костинброд

Проектът ще създаде над 500 нови работни места

12:14 | 21.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Компанията за прозорци и щори Ролпласт инвестира над 60 млн. лв. в нов производствено-складов комплекс в Костинброд, първата копка на който бе направена вчера, съобщиха от групата.

В предприятието ще се произвеждат алуминиеви, PVC и дървени прозорци, вътрешни и външни щори, интериорни врати е др. Проектът ще създаде над 500 нови работни места.

Предприятието ще се простира на близо 76 хил. кв. м, а застроената площ е 43 хил. кв. м. Очаква се първият етап от строителството да бъде завършен до края на 2008 г., а цялостното завършване на комплекса се очаква през 2010 година.

Ролпласт ЕООД е създадена през 2000 г. и към момента разполага с производствена база в столичния кв. „Захарна фабрика“, разположена на 15 хил. кв. м, от които 7,5 хил. кв. м застроена площ. Над 400 служители работят в 6-те производствени цеха.

Към момента по-голямата част от продукцията се реализира на вътрешния пазар. По-малка част е предназначена за износ за Украйна, Австрия, Белгия, Италия, Гърция, Румъния. Продукцията на новото предприятие ще е предназначена както за българския пазар, така и за износ в съседните балкански държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:45 | 09.09.22 г.
fallback