fallback

Австралийската Goodman планира експанзия на пазара на имоти в ЦИЕ

ЦИЕ предлага възможности за растеж заради силния икономически ръст, високото потребление и покачващата се индустриална активност, смятат от компанията

12:29 | 16.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Листнатият в Австралия тръст за имоти Goodman Group планира да увеличи темповете на развитие на своите проекти за изграждане на складови площи в Унгария, Чехия, Румъния и Словакия, съобщава PropertyEU.

Според компанията пазарът в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) предлага редица възможности за растеж заради силния икономически ръст в региона, високото потребление и покачващата се индустриална активност.

Експанзията на компанията ще бъде управлявана от офиса й в Будапеща.

От компанията коментират, че редица международни логистични фирми и производители продължават да преместват логистичните си и производствени бази в ЦИЕ.

В момента компанията развива складови площи от 22 хил. кв. м в унгарския град Дял, който е един от логистичните центрове на района около Будапеща. Проектът се очаква да посрещне първите си наематели през първото тримесечие на 2009 г.

Наред с това компанията развива проект в Братислава с площ от 16 хил. кв. м за унгарската логистична компания HOPI. Миналата година за същата компания тя е реализирала проект от 23 хил. кв. м.

Новият проект е част от логистичния център на Goodman с общо 180 хил. кв м в Сенек, Словакия. Центърът предлага складови и офис площи за дистрибуция, съхранение на различни продукти, както и за производство на някои продукти от леката промишленост.

Goodman притежава, развива и управлява обектите, които отдава под наем. Компанията има офиси във Великобритания, Германия, Холандия, Белгия, Люксембург, Франция, Испания, Италия, Турция, Полша, Чехия и Унгария.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:45 | 06.09.22 г.
fallback