fallback

Прогнозират 35% ръст в цените на жилищата в Черна Гора тази година

Възможно е през следващите три години те да поскъпнат два пъти, твърдят от руска компания за имоти

14:27 | 14.05.08 г.

В рамките на годината цените на жилищните имоти в Черна Гора ще нараснат с 30-35%, а през следващите три години стойността им ще нарасне два пъти. Това прогнозира Александра Круппа, специалист по чуждестранни инвестиции в руската „Бест Актив – Серебряный Мир“, която предлага имоти в страната, пред руското издание „Домострой“. 

Към момента сред руснаците са особено популярни имоти в елитни комплекси в страната, добавя тя. Стойността на квадратния метър в тях достига 6 хил. евро.

„Заражда се интерес към Черна Гора от страна на строителни предприемачи и купувачи към планинските райони. Обяснението е по-мекият климат и спокойствието, което липсва в препълнените плажове. Стойността на жилищата в планинските райони е около 1000-1500 евро/кв. м, докато по крайбрежието квадратният метър се предлага на 3000-4000 хил. евро“, добавя тя.

По думите й строителството на нови като концепция и високоликвидни проекти в Черна Гора започва едва сега.

„Предвид перспективата за присъединяване към ЕС, относително леката процедура за получаване на временно жителство и безвизовия режим инвестиционната привлекателност на Черна Гора остава на високо ниво“, добавя тя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:46 | 02.09.22 г.
fallback