fallback

Morgan Stanley с интерес към инфраструктурни проекти в България

Финансовата група набра $4 млрд. за нов глобален фонд за инвестиции в инфраструктурни проекти

15:24 | 12.05.08 г.
Автор - снимка
Създател

Международната финансова група Morgan Stanley проучва възможностите за инвестиция в различни инфраструктурни проекти в България, казаха от компанията за Investor.bg.

От Morgan Stanley уточниха, че се интересуват от проекти за летища, тол станции, пристанища, инвестиции в енергийния сектор, телекомуникациите, социалната инфраструктура и др.

„В момента водим преговори с различни потенциални партньори, но до този момент няма нищо определено. Въпреки това бихме се радвали, ако се появи конкретна възможност“, коментира за Investor.bg Маркус Хотенрот от Morgan Stanley Infrastructure.

На въпроса дали на пазар като българския Morgan Stanley непременно инвестира съвместно с местни партньори Хотенрот отговори, че обикновено практиката предполага партньор, който може да е както стратегически, така и финансов.

Определен интерес за компанията също така представляват проекти, финансирани по различни европейски схеми.

Днес Morgan Stanley обяви, че е финализирал процеса по набирането на 4 млрд. долара за нов глобален инфраструктурен фонд, надминавайки първоначалната си цел за 2,5 млрд. долара. Капиталът е привлечен от инвеститори в Северна Америка, Европа, Австралия, Близкия Изток и Азия. Сред тях са големи пенсионни фондове, застрахователни компании, както и богати индивидуални инвеститори.

„Инфраструктурата в момента е важен компонент от всяка инвестиционна стратегия “, коментира един от президентите на Morgan Stanley Джеймс Горман. „Тя предлага възможност за диверсификация на портфолиото и за инвестиция в „реални“ активи с некорелирана инвестиционна възвръщаемост в сравнение с други видове активи.“

Новият фонд ще бъде управляван от Ню Йорк, Лондон, Хонконг и Пекин.

Morgan Stanley Infrastructure е част от Morgan Stanley Investment Management, която управлява активи на стойност 577 млрд. долара.

Morgan Stanley има над 600 офиса в 33 държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:56 | 10.09.22 г.
fallback