fallback

Вторите домове на звездите

Някои предпочитат уединение на частен остров, други инвестират в имоти в Лондон

15:05 | 10.05.08 г.

Както останалите хора, известните личности купуват втори (или трети) дом по същите причини – за да разполагат с място за отдих, за да инвестират в имот или и двете, пише Forbes.

„Допреди година и половина (когато пазарът тръгна надолу) мениджърите съветваха звездите да вложат парите си в имоти, също както и всички останали богаташи“, казва Марк Дейвид, редактор на сайта за имоти на знаменитости Real EStalker. „Сега, ако купуват, го правят „за да избягат от всичко“, не просто за да инвестират“.

Далеч от дома, но близо до работата

Звездите не само бягат в провинцията, понякога те търсят различен градски ритъм. Нешвил, Тенеси, например, е дом на много кънтри изпълнители, но към града се насочват и холивудски знаменитости.

„Звездите купуват навсякъде, но напоследък зачестиха сделките в района на Нешвил. Далеч е от крайбрежието, но пък е столица на кънтри индустрията“, пояснява Дейвид.

Част от годината в Нешвил прекарва Никол Кидман със съпруга си Кийт Ърбан (кънтри певец), който преди време е купил имот тук за 1,7 млн. долара. Впоследствие двамата пуснаха имота за продажба срещу 2,5 млн. долара и купиха 145 дка земя, където планират да строят нов дом. Певицата Джесика Симпсън също наскоро е купила жилище в района на Нешвил.

Бягство от градския живот

Някои предпочитат луксозни спокойни дестинации далече от работата и от папараците. Джордж Клууни например притежава две вили на брега на италианското езеро Комо. Джулия Робъртс пък има имение в Ню Мексико, докато Том Круз е предпочел Телърайд в Колорадо.

В стремежа си към уединение други звезди стигат до крайности. Певецът Рики Мартин например си купи частен остров до Бразилия през май за 8 млн. долара. За известната двойка Анджелина Джоли и Брад Пит пък се твърди, че са дали над 6 млн. долара за един от изкуствените острови до Дубай през миналата година.

Голяма част от известните личности изглежда обаче предпочитат плътно населени райони за инвестиция във втори дом.

Мадона например е собственик на шест отделни имота в Лондон. Певицата дели времето си между Лос Анджелис и Англия, като държи апартамент и в Ню Йорк. Звездата пребивава само в едно от лондонските си жилища – другите са изцяло с инвестиционна цел. Шестият имот - градска къща с 10 спални в престижен лондонски квартал, тя придоби заедно със съпруга си Гай Ричи през лятото на миналата година срещу 12 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:59 | 24.08.22 г.
fallback