fallback

Строят първия закрит зимен курорт в Европа

SnOasis е на стойност 350 мил. лири и ще се намира на 90 км от Лондон

09:18 | 10.05.08 г.

Британското Министерство на общностите и местното самоуправление вчера одобри проекта за изграждането на първия закрит зимен курорт в Европа, съобщава Property Week.

Проектът, наречен SnOasis, е на стойност 350 млн. лири и ще бъде с капацитет от 650 хил. посетители годишно. Планира се да бъде открит в началото на 2011 г.

Курортът ще бъде реализиран от строителната компания Onslow Suffolk и ще покрива площ от 350 акра (ок. 1,4 кв. км) в близост до град Ипсуич в графство Съфолк, на 90 км от Лондон.

Проектът включва закрита ски писта, която според компанията ще бъде най-голямата в света, както и прилежаща ледена пързалка, кънки на лед, писта за бобслей и др.

SnOasis ще предлага и други спортни занимания като курсове по триатлон и ще разполага с плувен басейн. Допълнително ще има спортна академия, хостел с 200 легла, четиризвезден хотел с 350 стаи, вилна зона, апартаменти. Планирани са магазини и места за развлечение и отдих.

Комплексът ще даде възможност на Великобритания да бъде домакин на големи международни спортни събития, много от които за първи път ще се проведат в страната, казва управляващият директор на Onslow Suffolk, Годфри Спанър.

Общо 29 млн. лири от бюджета на проекта ще бъдат отделени за облагородяване на местността, включващо засаждането на 130 хил. дървета, екологичен пояс с площ от над 160 хил. кв. м, подобрения в пътната инфрастуктура, инициативи за обучение, както и жп линия. Консултант по проекта ще е CB Richard Ellis.

По време на строителната дейност ще бъдат създадени 3 500 работни места. Очаква се проектът да бъде завършен през 2011 г.

Други предложения, залегнали в проекта, включват планове за изграждане на 421 нови жилища върху съседен терена. В проекта се предлага и финансова помощ за построяване на ново училище и полицейски участък, както и за подобрения в магистралната инфраструктура, крайпътен природен резерват и алея за велосипеди.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:47 | 05.09.22 г.
fallback