fallback

Ирландия ще се сдобие с нов бизнес град за 4 млрд. евро

Проектът ще бъде реализиран през следващите 15 до 20 години и ще осигури заетост на 30 хил. души

10:44 | 30.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Операторът на летище Дъблин (DAA) представи планове за изграждането на нов бизнес район за 4 млрд. евро, съобщават ирландските медии.

Проектът ще бъде реализиран през следващите 15 до 20 години и ще осигури заетост на 30 хил. души.

Бизнес районът, който ще се нарича Dublin Airport City, ще бъде разположен на площ от 1,4 млн. кв. м на изток от сегашното летище. Схемата ще включва 600 хил. кв. м офис площи, 40 хил. кв. м търговски площи, хотели и конферентни съоръжения, както и 16-етажна офис сграда. Архитект на проекта ще бъде международното студио HOK, а CB Richard Ellis ще бъде консултант.

От DAA обясняват, че планът предвижда да се обединят индустриите и бизнесите, разположени в близост до летището, които ще могат да се възползват от директен достъп както до въздушен транспорт, така и до града.

Въпреки че все още не са уточнени конкретни бизнеси, които ще бъдат привлечени, от DAA смятат, че районът ще бъде атрактивен за международни компании, които планират да установят главния си офис в Европа.

От компанията казват, че новата „икономическа зона“ ще допринася към националната икономика с 1 млрд. евро годишно.

DAA цели да привлече като инвеститор Фонда на националния пенсионен резерв.

Строителните работи се очаква да стартират през 2010 г., а първите наематели ще могат да се нанесат две или три години по-късно.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:40 | 23.08.22 г.
fallback