fallback

Американски инвеститори създават фондове за имоти в Европа

Blackstone и Summit Partners са сред компаниите, които се насочват към пазара на имоти в Европа

11:16 | 29.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Две инвестиционни компании от САЩ през последните дни съобщиха намерения да се фокусират върху европейския пазар на имоти.

Едната от тях е Blackstone, за която Financial Times писа, че възнамерява да създаде фонд за инвестиции в имоти в Европа, за да се възползва от понижаващите се цени на континента.

Това ще бъде третият инвестиционен фонд на компанията с фокус върху пазарите за имоти извън САЩ. През април Blackstone привлече рекордните 10,9 млрд. долара за своя фонд Blackstone Real Estate Partners VI.

Досега компанията е създала девет фонда за имоти с общ капитал от 25,7 млрд. долара, сред които има както такива за глобални инвестиции, а така също и с фокус върху Западна Европа.

Американската инвестиционна компания Summit Partners също обяви, че е набрала капитал за два свои фонда за инвестиции в имоти в Европа. Единият фонд, който е първият по рода си за компанията, е привлякъл 1 млрд. евро, които ще бъдат насочени към инвестиции в компании от Европа. За втория си фонд компанията е набрала 825 млн. долара, които ще бъдат използвани като вторично дългово финансиране за сделките на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:02 | 08.09.22 г.
fallback