fallback

Турската Кайъ ще строи столичния мол Сердика център

70% от отдаваемите площи на търговския център вече са заети, откриването се планира за началото на 2010 г.

17:20 | 24.04.08 г.

Турската строителна компания „Кайъ” е избрана за главен изпълнител на строителството на търговски и бизнес комплекс „Сердика център” в София, съобщиха инвеститорите Sparkassen Immobilien AG - дружеството за инвестиции в недвижими имоти на Erste Bank, и немското строително-инвестиционно дружество ECE Projektmanagement.

Изкопните работи на обекта вече са приключили.

„С Кайъ работим и по други проекти, например в Литва, и я познаваме като надежден партньор”, заяви Пламен Илчев, управител на ЕЦЕ Проектмениджмънт България.

70% от отдаваемите площи на търговския център вече са заети близо две години преди откриването му, се посочва още в съобщението. Планира се „Сердика център” да отвори врати в началото на 2010 година.

Общата стойност на инвестициите в модерния търговски комплекс ще бъде 210 млн. евро. Той ще има над 51 хил. кв. м търговска площ на три нива, около 200 луксозни магазина и 35 хил. кв. м офиси.

Центърът се изгражда на столичния булевард „Ситняково”.

Проектът е съвместна инвестиция на Sparkassen Immobilien и ECE Projektmanagement.

Sparkassen Immobilien инвестира в областта на строителството на големи търговски комплекси и административни сгради в страните на Централна и Източна Европа и наскоро започна изграждането на най-големия търговски център в Букурещ. В България Sparkassen Immobilien се представлява и ръководи от Иморент България ЕООД, 100% дъщерно дружество на групата Erste Bank.

ЕСЕ Projektmanagement има представителство в България от началото на 2006 г. ЕСЕ инвестира съвместно с австрийската Immoeast в проекта за изграждането на търговския център “Черно море Парк” във Варна, чийто строеж ще започне през последното тримесечие на 2008 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:19 | 31.08.22 г.
fallback