fallback

Американците работят основно, за да изплащат жилище

Въпреки сигналите за криза на жилищния пазар американците считат недвижимите имоти за добра инвестиция

11:14 | 23.04.08 г.

Много американци признават, че ако загубят работата си, ще се сбогуват и с жилищата си, сочат данни от проучване на AOL Real Estate и анализаторската компания Zogby International, съобщава Ройтерс.

Редица американци заделят за жилище значителна част от своя бюджет, а 43% от запитаните признават, че харчат за жилище повече от препоръчваните 30% от дохода на домакинство. Според изследването 22% от анкетираните биха изгубили дома си в случай на внезапна загуба на работа и 30% от тях работят месец след месец само за да си покрият разходите по изплащане на жилище.

Около 30% от анкетираните познават хора, които са продали или са били принудени да продадат къщата си заради просрочени ипотеки.

Въпреки сигналите за криза на пазара на имоти 31% от запитаните са убедени, че техните жилища струват повече отколкото преди една година, а 56% не смятат, че домовете им ще се обезценят в рамките на следващите пет години.

Оптимизмът се потвърждава и от 69% от американците, които считат недвижимите имоти за добра инвестиция. Ако бъдат принудени да продадат къщите си днес, половината от тях казват, че биха купили друга къща вместо да живеят под наем.

Американците предпочитат да използват компютър, когато търсят жилище, което да закупят, като 67% от тях разчитат основно на интернет за тази цел.

От хората, които не възнамеряват да купуват или продават жилище тази година, 16% споделят, че планират основно премоделиране на дома си.

За проучването, проведено в периода 15-18 февруари, са били анкетирани 6678 души на възраст от 18 години нагоре. Членовете на експертната интернет група са били подбрани от Zogby.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:15 | 20.08.22 г.
fallback