fallback

Финландска компания ще строи в Русия индустриален парк за 2,5 млрд. евро

Очаква се инвестициите по проекта да са със срок на възвръщаемост от 6 до 10 години

12:44 | 22.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Финландският концерн Lemminkainen, специализиран в строителството на пътища и производство на строителни материали, възнамерява да построи индустриален парк до руския гр. Калуга (на около 180 км от Москва), съобщава РБК Daily. По предварителни оценки инвестицията ще надмине 2,5 млрд. евро. В края на миналата година пък от „Пежо-Ситроен” обявиха, че ще строят до Калуга завод за автомобили, който трябва да е готов през 2010 г.

За целта Lemminkainen в края на миналата година е подписал споразумение с администрацията на Калужка област за придобиване на 135 хектара земя и още 617 хектара са взети под аренда. Ориентировъчната сума на сделката е около 130 хил. евро.

На въпросния парцел финландската компания ще построи индустриален парк, на територията на който за няколко години ще се разположат 20 вида автомобилни производства, приборостроене и дървопреработка. Очаква се инвестициите по проекта да са със срок на възвръщаемост от 6 до 10 години.

Освен това от Lemminkainen съобщават и за намеренията си да инвестират в строителство на жилища в Санкт-Петербург, като проектът се оценява на около 50 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:42 | 23.08.22 г.
fallback