fallback

ING Red планира проект от смесен тип в Букурещ

Компанията вече е намерила подходящ за целта терен, не още проучва възможностите за придобиването му

10:42 | 21.04.08 г.

ING Real Estate Development (ING RED), подразделението за имоти на групата ING, вероятно ще започне изграждането на мащабен проект в областта на недвижимите имоти в центъра на Букурещ, подобен на проекта Zlote Tarasy във Варшава, който включва офис пространства и мол, съобщава Ziarul Financiar.

„Намерихме подходящ терен в Букурещ, върху който може да се изгради такъв проект. Ситуацията обаче е доста усложнена, тъй като са замесени няколко собственика, но ще проучим възможностите за придобиване и реализиране на проекта“, казва директорът на ING RED за Румъния, Зийп Хоксма.

Компанията издигна подобен проект в центъра на полската столица, който покрива площ от 225 хил. кв. м и беше финансиран с инвестиции на стойност 500 млн. евро. Понастоящем пазарната цена на проекта сигурно надхвърля 1 млрд. евро.

„Изграждането на проект от такъв мащаб отнема досадно много време, но именно това добавя стойност към проекта. От друга страна, ако обявиш проект и не успееш да го стартираш до две години, тогава репутацията ти ще пострада“, добавя Хоксма.

ING RED стъпва на румънския пазар през ноември миналата година. „Нямах асистент, когато дойдох в Букурещ, само мобилен телефон, за да си уговарям срещи. Междувременно бяхме установили контакт с влиятелни консултантски фирми, които имаха идеи за потенциални възможности. Посетихме повечето големи градове като Брашов, Яш, Сибиу, Галац и Питещ“, казва Хоксма.

Всъщност първите инвестиции на румънския пазар ще бъдат насочени към провинцията, където ING RED може да започне тази година два проекта с обща стойност 60 млн. евро.

Целта на Хоксма за румънския пазар е да привлече поне 5% от инвестиционния бюджет на компанията от 12 млрд. евро, тоест да стартира проекти на стойност около 600 млн. евро през следващите 3-4 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:42 | 19.08.22 г.
fallback