fallback

Строителят на складове Pinnacle си търси инвеститор, за да се разширява

Компанията развива дейност в Чехия, Полша, Словакия и България

15:10 | 18.04.08 г.

Pinnacle, една от най-големите компании за инвестиции и строителство на индустриални площи в Централна Европа, обмисля да се предложи за продажба, за да финансира бъдещата си експанзия, пише PropertyWeek.

Компанията, която има проекти в процес на развитие на стойност около 650 млн. евро, е съвместна собственост на Merrill Lynch и създателите й Мартин Кар, Роман Рехак и Питър Сайдботъм.

„Оптимистично настроени сме за възможностите пред компанията“, казва главният изпълнителен директор Кар, без да даде допълнителна информация относно евентуалната продажба. Смята се обаче, че компанията е обект на стратегически анализ.

Pinnacle вече има значително логистично присъствие в Централна и Източна Европа. Причината за продажба вероятно произлиза от желание за експанзия и продължаване на спекулативното строителство. Същевременно Merrill Lynch може да не пожелае да финансира още разширяване на Pinnacle, пише изданието.

Счита се, че няколко страни вече се се свързали с Pinnacle, изкушени от силните пазарни фундаменти в Централна Европа, която далеч не беше толкова засегната от глобалната кредитна криза, колкото САЩ.

Централата на Pinnacle се намира в Чехия, като компанията развива дейност и в Полша, Словакия и България.

Pinnacle се разширява бързо, откакто Merrill Lynch купи дял от 50% в компанията през 2006 г. През 2007 г. групата навлезе в България, а през лятото купи първия си терен в Полша.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:25 | 21.08.22 г.
fallback